سلام ، به سایت شرکتی سامن شیمی ایرانیان خوش آمدید.

حشره‌کش دلتامترین

حشره‌کش دلتامترین

امروزه ما شاهد گسترش تعداد آفت‌کش‌هایی می‌باشیم که در چرخه زیستی تولید گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. تولیدکنندگان تلاش می‌نمایند تا سمومی را برای کنترل آفات گیاهی تولید کنند که در موارد متعددی توسط کشاورزان قابل استفاده باشد.

سم حشره‌کش دلتامترین یا دسیس یکی از سموم گیاهی می‌باشد که از آن در کنترل تعداد فراوانی از آفات باغی و زراعی می‌توان استفاده نمود. این آفت‌کش در اواخر قرن نوزده میلادی کشف و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

امروزه سم دلتامترین (Deltamethrin) را با ۲.۵=EC درصد و تحت عنوان دسیس می‌توان در بازار تهیه و مورد استفاده قرار دادسم دسیس یا همان دلتامترین از جمله سمومی است که دارای اثر تماسی و گوارشی می‌باشد. در نتیجه با کوچک‌ترین تماس آفات با این سم و یا انتقال آن به ساختار گیاه ما شاهد نابودی آفات در جامعه هدف می‌باشیم. 

این سم دارای فرمول شیمیایی C۲۲H۱۹Br۲NO۳ می‌باشد. سم دلتامترین در دسته‌بندی کلی در دسته سموم بی خطر یعنی پیروتروئیدهای مصنوعی قرار می‌گیرد. البته از این حشره‌کش به طور تخصصی در تولید سایر محصولات و آفت‌کش‌ها نیز استفاده می‌نمایند. در نهایت ما شاهد تولید انواع آفت‌کش‌های بسیار کاربردی با استفاده از سم دلتامترین می‌باشیم.

دوره کارنس حشره‌کش دلتامترین ّ

از مهم‌ترین دلایل کاربرد سم دلتامترین برای کنترل آفات کوتاه بودن دوره کارنس این حشره‌کش است که حدود ۵ روز می‌باشد یعنی شما پنج روز بعد از آخرین تاریخ سم‌پاشی می‌توانید محصول را برداشت کنید.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که عموماً سم دسیس طی دوره زمانی معادل ۲۳ روز پس از مصرف در خاک غیرفعال می‌شود. علت این امر نیز فعالیت میکروارگانیسم‌های خاک و تأثیرگذاری آنها بر حشره‌کش دلتامترین می‌باشد.

زمان مصرف سم دلتامترین

انتخاب زمان مناسب استفاده از سموم گیاهی می‌تواند به کشاورزان و باغداران در کنترل دقیق و اصولی آفات کمک شایانی نماید. در نتیجه متخصصان بر این باورند که با مشاهده اولین علائم خسارت بهتر است تا کشاورزان از سم دلتامترین برای کنترل آفات استفاده نمایند.

 

مقدار مصرف و نحوه استفاده از سم دلتامترین

میزان مصرف و زمان کاربرد سم دلتامترین در گیاهان مختلف متفاوت می‌باشد. البته به طور معمول تولیدکنندگان بهترین توصیه را در این زمینه به کاربران خود ارائه می‌نمایند. در نتیجه بهتر است تا کشاورزان برای استفاده از سم دسیس از نظر کارشناسان بهره ببرند.

نحوه مصرف سم دلتامترین به صورت محلول‌پاشی است. اعداد و ارقام بیان شده در جدول زیر به صورت عمومی است و همان‌طور که بیان شد بهتر است قبل از استفاده با کارشناس مربوطه مشورت شود.

محصول

آفت

نحوه مصرف

میزان مصرف

زمان مصرف

گندم

سن‌های زیان‌آور

محلول‌پاشی

۳۰۰ میلی‌لیتر در هکتار

سیب

مینوز لکه گرد

محلول‌پاشی

۰.۵ لیتر در هزار

در زمان تفریخ تخم‌ها

چغندر قند

پرودنیا

محلول‌پاشی

۱ لیتر در هکتار

وقتی لاروها حدود ۱ سانتی‌متر باشند.

درختان میوه

مینوز لکه گرد

محلول‌پاشی

۰.۵ لیتر در هزار

پنبه

پرودنیا

محلول‌پاشی

۷۵۰ میلی‌لیتر در هکتار

کاربرد سم دلتامترین

سم دلتامترین برای خیار

سم دسیس یکی از آفت‌کش‌هایی می‌باشد که به طور گسترده در کنترل انواع آفات گلخانه‌ای مانند شپشک‌های آرد آلود، سفید بالک‌ها و مگس‌های مینوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که عموماً سم دلتامترین برای خیار در بازه زمانی سه تا پنج روزه به طور کامل از ساختار گیاه خارج و به حد قابل تحمل می‌رسد. در نتیجه در اغلب گلخانه‌ها از سم دلتامترین برای کنترل آفات خیار استفاده می‌شود.

سم دلتامترین برای گیاهان آپارتمانی

همان‌گونه که در متن نیز به آن اشاره نمودیم سم دلتامترین می‌تواند در کنترل بسیاری از آفات گلخانه‌ای مانند سرخرطومی‌ها، گرده‌خوارها، تریپس و سفید بالک‌ها محصولی بسیار مناسب و کاربردی باشد. در نتیجه می‌توان از این حشره‌کش برای کنترل دقیق و اصولی آفات گیاهان آپارتمانی نیز استفاده نمود.

سم دلتامترین برای گوجه

از سم دلتامترین می‌توان برای کنترل انواع آفات موجود در مزارع گوجه‌فرنگی مانند شته، کرم جوانه‌خوار، کرم‌های لوپر و کنه دو نقطه‌ای و یا کنه عنکبوتی قرمز استفاده نمود.

سم دلتامترین علاوه بر محصولاتی مانند گوجه، خیار و گیاهان آپارتمانی برای پسته، محصولات زراعی مانند گندم و… نیز کاربرد دارد.

عوارض سم دلتامترین

تماس طولانی مدت با سم حشره‌کش دلتامترین می‌تواند برای کشاورزان عوارض متعددی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع و جمع شدگی مردمک‌های چشم را به همراه داشته باشد. در نتیجه از تماس این سم با کودکان و تماس مستقیم سم با بدن انسان به شدت جلوگیری نمائید.

.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.