سلام ، به سایت شرکتی سامن شیمی ایرانیان خوش آمدید.

ادتا 2 سدیم 

ادتا 2 سدیم 

ادتا 2 سدیم چیست؟ اتیلن دی آمین تترا استیک اسید با فرمول شیمیایی C10H14N2Na2O8 یک لیگاند شش دندانه کلاته کننده است که با نام  اختصاری  EDTA نیز شاخته میشود. این ماده حلالیت خوبی در آب دارد و به صورت دو سدیم یا دی سدیم  و  ادتا 4 سدیم یا تترا سدیم موجود است. این ماده از واکنش اتیلن دی آمین و کلرو استیک اسید سنتز کرد. و دارای کاربردهای متنوعی است. از مهمترین کاربردهای این ماده می توان به استفاده از آن به عنوان یک استاندارد ثانویه در تیتراسیون کمپلکسومتری اشاره کرد.

فروش ادتا صنعتی

این محصول به صورت پروفرمایی با تضمین کیفیت مطابق با آنالیز ارائه شده برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد واردات و فروش پروفرمایی ادتا (EDTA) با کارشناسان ما در شرکت سامن شیمی تماس بگیرید.

خرید ادتا 2 سدیم 

شما میتوانید برای استعلام قیمت ادتا 2 سدیم،  اتیلن دی آمین تترا استیک اسید و سایر مواد شیمیایی مورد نیاز خود از طریق راه های ارتباطی و شماره تماس های زیر با شرکت سامن شیمی در ارتباط باشید. در ادامه به معرفی کامل این ماده خواص و ویژگی ها و کاربردهای آن در صنایع مختلف میپردازیم.

خواص و ویژگی ها

در جدول زیر برخی از خواص فیزیکی و ویژگی های این ماده ذکر شده است.
EDTA به دلیل چگالی زیاد لیگاندها و میل ترکیبی آن برای یونهای فلزی با اتصال که معمولاً از طریق دو آمین و چهار گروه کربوکسیلات اتفاق می افتد ، به طور کلی به عنوان کلاته کننده فلز مفید بوده است.

چرا EDTA استاندارد ثانویه است ؟

در ابتدا تعریفی از استاندارد ثانویه ارائه میدهیم . استاندارد ثانویه محلولی است که غلظت آن توسط محلول استاندارد اولیه تعیین می شود.  اتیلن دی آمین تری استیک اسید یک عامل کمپلکس دهنده است که با انواع کاتیونهای 1 تا 4 ظرفیتی بصورت یک به یک کمپلکس میدهد. وزن مولکولی بالای این ماده امکان تهیه محلول دقیق را میدهد. علی رغم داشتن آب تبلور نیازی به استاندارد کردن ندارد. نکته مهم در تیتراسیون EDTA در حساسیت ثابتهای تشکیل به pH است و به همین دلیل از بافر استفاده می شود. اگر می شد که با توزین کردن مقدار مشخصی از نمک و به حجم رساندن آن غلظت دقیق را بدست آورد آن گاه این ترکیب جز مواد استاندارد اولیه می شد اما ادتا استاندارد نیست و بعد از تهیه ی محلولی از آن باید تعیین ایارش کرد.

روش سنتز و تولید

اولین بار فردیناند مونز از واکنش اتیلن دی آمین و کلرو استیک اسید ادتا را سنتز کرد. امروزه واکنش بین اتیلن دی آمین، فرمالدهید و سیانور سدیم منجر به تولید نمک سدیمی می‌شود که در مراحل بعدی به فرم اسیدی تبدیل میشود. تولید این ماده مطابق با واکنش های زیر صورت میگیرد :

H2NCH2CH2NH2  4CH2O  4 NaCN  4 H2O → (NaO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2Na)2  4NH3

(NaO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2Na)2  4 HCl → (HO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2H)2  4NaCl

کاربرد ادتا 2 سدیم

این ماده کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم:

  • به طور گسترده در صنایع مختلف مانند صنعت خمیر و کاغذ سازی، مواد غذایی و همچنین در پزشکی و داروسازی کاربرد دارد.
  • در صنعت از ادتا برای جداسازی یون های فلزی در محلول های آبی استفاده میشود.
  • این ماده به خاطر نقش لیگاند شش دندانه  طور گسترده برای حل کردن سنگ آهک استفاده می شود.

همچنین به منظور جلوگیری از رنگ زدایی اکسایشی کاتالیز شده توسط یون‌های فلزی به عنوان نگهدارنده و پایدار کننده مواد غذایی استفاده می شود.

چرا مردم EDTA مصرف می کنند؟

EDTA مولکولی است که به عنوان ماده کلات کننده نامیده می شود. عامل کلات ماده ای مانند پنجه است که می تواند مولکول های دیگر را بگیرد. برخی از انواع ادتا به کلسیم می چسبند. انواع دیگر به فلزات ، مانند سرب می چسبند. این ماده گاهی اوقات توسط پزشکان برای تصفیه کردن خون از فلزات سمی مانند سرب تجویز می شود. پزشکان چندین دهه از این مولکول برای درمان مسمومیت با فلزات سنگین استفاده کرده اند. در این موارد از طریق IV داده می شود.

همچنین در بعضی از داروهای مقابله با سرطان  به عنوان یک ماده مؤثر استفاده میشود. مطالعات اولیه نشان می دهد که درمان داخل وریدی EDTA تحت نظارت پزشک ممکن است به بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند ، به خصوص اگر مبتلا به دیابت هستند ، کمک کند. با این حال ، برای اثبات این امر مطالعه بیشتری لازم است. برخی برای درمان دیابت،بیماری عروقی،بیماری آلزایمر، بیماری قلبی این ماده را پیشنهاد داده اند با این حال، شواهدی وجود ندارد که EDTA برای آن شرایط کار کند حتی مطالعات اخیر می گویند مفید نیست و حتی ممکن است خطرناک باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.