سلام ، به سایت شرکتی سامن شیمی ایرانیان خوش آمدید.

اوره فسفات

اوره فسفات

گیاه برای رشد و نمو نیاز به سه عنصر اساسی نیتروژن، فسفر و پتاسیم دارد. در صورت عدم وجود هر کدام از این عناصر گیاه می‌تواند بازدهی خود را از دست دهد و در نهایت از بین برود. در نتیجه کشاورزان در صورتی که متوجه کمبود هر کدام از این عناصر در خاک گیاه شوند برای رفع کمبود آن از کودهای مختلفی استفاده می‌نمایند. در این مقاله سعی بر این است که درباره ی کود اوره فسفات و خواص آن بیشتر بپردازیم.

چه عواملی در رشد گیاه موثر هستند؟

به طور کلی دو گروه از عوامل، بر رشد گیاه موثر هستند که به عنوان عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی بیان می شوند.

عوامل ژنتیکی:

منظور از عامل ژنتیکی همان ساختار و تشکیلات ژنتیکی گیاه است. به عبارت دیگر با توجه به خصوصیت ژنتیکی، هر گیاه توان و استعداد معینی برای تولید دارد. عملکرد پتانسیل یا پتانسیل ژنتیکی به پتانسیل یا مقدار تولید گیاه در شرایط مناسب گفته می‌شود.

شناسایی عوامل محدود در محیط رشد، یکی از اهداف پرورش ‌دهندگان گیاهان می‌باشد. آنها با حذف عوامل محدودکننده سعی در افزایش تولید تا حد پتانسیل ژنتیکی را دارند اما به دلیل وجود عوامل محدودکننده، نمی‌توان به سقف پتانسیل رسید ولی می‌توان به آن نزدیک شد.

عوامل محیطی:

عوامل محیطی متعددی وجود دارند که بیش از ۵۲ عامل محیطی تاکنون شناسایی شده اند که می‌توانند رشد گیاه را تحت تاثیر قرار بدهند:

 محیط: مجموعه‌ای از شرایط خارجی که رشد و تکامل موجودات زنده از جمله گیاهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، را محیط می‌گویند. از جمله عوامل داخلی می توان به ژنتیک گیاه اشاره کرد ولی تعدادی از عوامل که در خارج از گیاه وجود دارند و رشد گیاه را تحت تاثیر قرار می دهند را تحت عنوان محیط شناسایی کرده اند.

یکی از آن عوامل محیطی، خاک است. منبع اصلی عناصر غذایی گیاه برای تغذیه، به جز کربن، اکسیژن و هیدروژن که عمدتاً از طریق آب و هوا تامین می‌گردند، به صورت محلول در خاک است. در خاک تقریباً تمام عناصر غذایی که در جدول تناوبی وجود دارد، موجود می باشد. تغذیه صحیح گیاه یکی از عوامل مهم در بهبود کیفی و کمی محصول به شمار می آید. در تغذیه صحیح گیاه نه تنها باید هر عنصر به اندازه کافی در دسترس گیاه قرار گیرد، بلکه ایجاد تعادل و رعایت نسبت میان میزان عناصر مصرفی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در حالت عدم تعادل تغذیه ای با افزودن تعدادی از عناصر غذایی نه تنها افزایش عملکرد رخ نمی دهد، بلکه اختلالاتی نیز در رشد گیاه ایجاد شده و در نهایت افت محصول حادث خواهد شد. از آنجائی که این فاکتور به راحتی تحت کنترل زارع یا باغ دار می‌باشد، شناخت این عناصر نقش به سزائی در مدیریت مزرعه یا باغ دارد. یکی از آن عناصر اساسی، فسفر می‌باشد.

 

اهمیت عنصر فسفر برای گیاهان

فسفر نقشی مهم در تشکیل بافت های جدید گیاهان و تقسیم سلولی دارد. این عنصر سبب رشد مناسب ریشه و بهبود میوه دهی آن می شود. علاوه بر این، عنصر فوق می‌تواند در انتقال انرژی در گیاهان نقش ویژه‌ای داشته باشد.

همانند سایر موجودات زنده گیاهان نیز از وابستگی به فسفر مستثنی نمی‌باشند. به منظور رشد طبیعی گیاه، فتوسنتز، ذخیره و انتقال انرژی نقش این عنصر بسیار پررنگ می‌باشد. بدون وجود فسفر کافی گیاهان قادر به انجام چرخه زندگی خود همانطور که انتظار می‌رود نخواهند بود. فسفر یک جزء مهم DNA است که شامل اطلاعات ژنتیکی همه موجودات زنده است. همچنین این عنصر بخش مهمی از RNA است که کد ژنتیکی ساخت پروتئین و سایر ترکیبات مورد نیاز برای تشکیل ساختار گیاهان را می‌خواند.

به طور کلی ساختار DNA و RNA از فسفر تشکیل شده است و همین امر موجب می‌شود که گیاه برای ادامه ی حیات به این عنصر وابستگی بیشتری داشته باشد. علاوه بر این فسفر برای اجزای ATP بسیار مهم است. ATP در طول فتوسنتز تشکیل می‌شود و فسفر بخشی از ساختار آن را تشکیل می دهد. ATP از زمان رشد تا بلوغ در گیاهان وجود دارد. این ماده می‌تواند سبب پردازش مواد مغذی برای رشد گیاه شود. بنابراین با توجه به دلایل فوق لازم است توجه داشته باشید که حتما در صورتی که خاک گیاه از کمبود این عنصر رنج می‌برد برای رفع کمبود آن از کود اوره فسفات استفاده نمایید.

برای مشاوره و خرید کود اوره فسفات با سامن شیمی تماس بگیرید.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.